Távmért órai adatok

Távmért órai adatok

Távmért órai adatok eléréséhez Belépés szükséges.

Menü -> Regisztrációhoz kötött szolgáltatások -> Távleolvasott óránkénti adatok

A menüpont segítségével megtekinthetjük a kiválasztott POD-ok távleolvasott óránkénti adatait maximum egy hónapos intervallumra. Amennyiben egy gáznapnál nagyobb intervallum kerül megadásra, az adatok ideiglenes tárhelyre kerülnek fel, aminek a letöltéséhez a linket e-mailben küldjük meg.
Használata: Kiválasztjuk a lekérdezni kívánt POD-ot/POD-okat. Minimum 1 db kiválasztása kötelező. A POD-ok között lehet keresni is a szűrés mezőbe való gépeléssel. Az időszak alatti részre kattintva előjön egy naptár ahonnan kiválasztható a kívánt időtartam. Egy nap is választható, tól-ig értékként ugyanazt a napot választva. A dátum begépeléssel is kiválasztható. A küld gombra kattintva indítható el a lekérdezés. Amennyiben egy nap került kiválasztásra az adatok online jelennek meg, a lista végén a Lista exportálása linkre kattintva a lekérdezés Excel CSV formátumba menthető. Több nap lekérdezése esetén Excel CSV formátumban tölthető le a korábbi lekérdezések menü alatt, illetve a lekérdezés elkészültéről felugró ablakban és e-mail-ben is tájékoztatást adunk. Amennyiben a lekérdezés indítása karbantartási időben kerül indításra, a lekérdezés a karbantartás után készül el (az egy napos lekérdezés is) és az elkészülés után letölthető a korábbi lekérdezések menüpont alól.
A lekérdezések exportálása CSV fájlban történik, pontosvesszővel tagolva és fejléccel ellátva. Az eredményül kapott adatok között az üzemi mérőállás minden esetben csak 6:00-órai adatnál kerül megjelenítésre. A korrigált fogyasztás és korrigált mérőállás értékek csak akkor kerülnek megjelenítésre, ha az adott készülékhelyen van korrektor is felszerelve. Az adatpótlás mezőben a „nem” érték esetén a fogyasztási adatok tény adatok, ellenkező esetben pótoltak az adatok. Az üzemi fogyasztás mértékegysége: m³ , a korrigált fogyasztás mértékegysége: nm³ (normál m³).

Korábbi lekérdezések kezelése

Korábbi lekérdezések kezeléséhez Belépés szükséges.

Menü -> Regisztrációhoz kötött szolgáltatások -> Korábbi lekérdezések

A menüpont alatt érhetőek el a korábban indított lekérdezések listája, és a lekérdezések eredménye letölthető formátumban. Ha a rendszeren karbantartás zajlik, akkor az állapot oszlopban Feldolgozás alatt státusz olvasható. Elkészült állapot esetén kész a lekérdezés, letölthető az eredmény. Ha az állapot sikertelen, vagy nem megfelelő argumentumokkal lett indítva a lekérdezés (pl. nem volt még felszerelve távleolvasó a lekérdezni kívánt időszakban) vagy szerver kommunikációs hiba történt. A lekérdezések a Platformon 5 napig kerülnek tárolásra, az 5 napon túli lekérdezések törlődnek.