Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Tisztelt Felhasználók!

Azt itt található oldal kizárólag a jelenlegi Partnerportál oldalon lévő regisztrációkra vonatkozik, az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. és MVM Főgáz Földgázhálózati Zrt. távmért gáz mérési pontjaira lehet regisztrálni és ezzel kapcsolatban tudunk segítséget nyújtani a lenti kérdésekben.

Számlázással, diktálással, kereskedelmi ügyekkel kapcsolatban kérjük, keressék az MVM Next oldalát és ügyfélszolgálatát!

 

Elérhetőségek: https://www.mvmnext.hu

                        https://www.mvmnext.hu/foldgaz/informaciok/Elerhetosegek

Elfelejtett jelszó

Elfelejtett jelszó esetén a portál belépési oldalán a „jelszóemlékeztető” gomb segítségével, vagy az alábbi linken: https://partnerportal.mvmhalozat.hu/foldgaz/jelszo-emlekezteto keresztül lehetséges a jelszó kiküldetése a regisztrált e-mail címre.

 A megjelenő felületen meg kell adni a regisztrált e-mail címet, ide küldi ki a rendszer a linket, amin keresztül 60 percen belül van lehetőség a jelszó cseréjére. Kérjük a levelezőjükben nézzék meg a spam/levélszemét mappát, esetenként oda is kerülhet a jelszó emlékeztető levél.

  • E-mail cím / kapcsolattartó változása

Amennyiben megváltozik a kapcsolattartó (de nem történik névátírás), kérjük, egy levélben jelezzék ezt a partnerportal@gaz.mvmhalozat.hu címre és módosítjuk a fiókhoz tartozó e-mail címet. Lehetőség szerint adják meg a korábban regisztrált e-mail címet, vagy kapcsolattartót és a POD azonosítót.

  • Fiók törlése

A Partnerpotálon lévő fiók törlésére nincs a felhasználónak lehetősége, ezt egy levélben jelezzék ezt a partnerportal@gaz.mvmhalozat.hu címen, lehetőség szerint a regisztrált e-mail címről írva a levelet, vagy megadni a törölni kívánt fiókot. Egyetemes szolgáltatással, kereskedői fiókkal kapcsolatban keresse az MVM Next oldalát és ügyfélszolgálatát! Kérjük az e-mail címet pontosan megadni, ha ez nem ismert, akkor a POD azonosítót. Figyelem! Kizárólag a Partnerportálon lévő fiókot tudjuk törölni! 

  • Hiányzó POD azonosítók

Amennyiben nem érhető el az oldalon minden POD azonosító, annak az oka lehet a távadó hiánya (a portálon csak a távmért mérők érhetőek el) vagy szüneteltetés, illetve eltérő adószám. A pontos vizsgálathoz kérjük a regisztrált e-mail cím és a hiányzó POD azonosítókkal küldjenek egy levelet partnerportal@gaz.mvmhalozat.hu címre és kivizsgáljuk.

  • Több POD-ra regisztráció

A portálon elég 1 db POD-ra regisztrálni, az azonos adószámon (jogi személy esetén) vagy üzleti partner adatokon (természetes személy esetén) szereplő POD-ok automatikusan összerendelésre kerülnek. Eltérő adószámon vagy néven lévő POD-okat nem tudunk összerendelni egy fiókba, ezekre külön fogyasztói regisztráció kell. Amennyiben pl. cégcsoportról van szó, célszerű egy képviselői fiókot is regisztrálni és minden tagvállalat fogyasztói regisztrációjában beállítani a meghatalmazást. A meghatalmazás menetéről a súgóban olvashatnak.

  • Több regisztráció egy e-mail címre

Több regisztráció nem lehetséges egy e-mail címre, mert a fiók egyedi azonosítója az e-mail. Kérjük különböző regisztrációhoz eltérő e-mail címet használjon.

  • Távleolvasott adatok mértékegysége

A távleolvasott órai adatok m3 dimenzióújak: Az üzemi fogyasztás m3, a korrigált fogyasztás nm3 (normál m3) mértékegységű.

  • Előregisztrációs lap nem érkezett meg / újraküldés

Amennyiben nem érkezett meg az előregisztrációs dokumentum, kérjük ellenőrizze a levelezőjében a spam/levélszemét mappákat. Az e-mail újraküldésére is van lehetőség a bejelentkező oldalon a belépés gomb alatti Regisztráció véglegesítés email újraküldése gomb segítségével, a regisztrációkor megadott mailcímet megadva.