Gázminőségi adatok

Előzetes gázminőség adatok

Menü -> Publikus szolgáltatások -> Előzetes gázminőség adatok

A menüpont segítségével megtekinthetők a Rendszerirányítótól származó gázminőségi adatok, melyeket a napi allokáció elkészítésénél használunk fel. Az adatok az egyedi átadóállomások részletes gázminőségi paramétereit tartalmazzák, összevont átadóállomások esetén súlyozott átlag fűtőérték, valamint súlyozott átlag égéshő értékekkel. A feltüntetett gázminőségi paraméterek az újrafelosztási eljárás során még változhatnak, amennyiben a Rendszerirányító valamely adatot módosítja a pontos elszámolás érdekében. Az újrafelosztási eljárás során alkalmazott gázminőségi adatokat a „Végleges gázminőségi adatok” menüpontban tudják megtekinteni.

Az előzetes gázminőségi adatok lekérdezése maximum egy hónapos intervallumra, 2 évre visszamenőleg, a dátum intervallum megadása után indítható el. A dátum megadható begépelve az időszak mezőben, vagy kiválasztható az időszak menüre való kattintással előugró naptárban. Amennyiben gázátadó állomás nem kerül kiválasztásra az összes átadó listázásra kerül. Arról, hogy melyik gázátadó állomáshoz tartozik a fogyasztási helye a földgáz kereskedőjét tudja kérdezni. Egy napnál hosszabb intervallum kiválasztása esetén, az adatok ideiglenes tárhelyre kerülnek fel, melyeket a korábbi lekérdezések menüben talál. A lekérdezéseket 5 napig tárolja a rendszer. A lekérdezés eredményének letöltéséhez a linket e-mailben küldjük meg. Az aktuális nap gázminőségi adatai csak a következő napon 12:15 órától kérdezhetők le. Egy gáznapra történő lekérdezését az adatsor alján lévő adatok letöltése linkre kattintva töltheti le táblázatos formátumban.Végleges gázminőség adatok

Menü -> Publikus szolgáltatások -> Végleges gázminőség adatok

A végleges gázminőség adatokat minden hónap 10. naptári napjáig tesszük közzé a megelőző hónapra vonatkozóan.

A menüpont segítségével megtekinthetők a Rendszerirányítótól származó gázminőségi adatok, melyet az újrafelosztási eljárás során használunk fel. Az adatok az egyedi átadóállomások végleges gázminőségi paramétereit tartalmazzák, összevont átadó esetén súlyozott átlag fűtőérték, valamint súlyozott átlag égéshő értékekkel.

Az egyes átadók végleges gázminőségi adatai maximum egy hónapos intervallumra, 2 évre visszamenőleg kérdezhetők le. A dátum megadható begépelve az időszak mezőben, vagy kiválasztható az időszak menüre való kattintással előugró naptárban. Amennyiben gázátadó állomás nem kerül kiválasztásra az összes átadó listázásra kerül. Arról, hogy melyik gázátadó állomáshoz tartozik a fogyasztási helye a földgáz kereskedőjét tudja kérdezni. Egy napnál hosszabb intervallum kiválasztása esetén, az adatok ideiglenes tárhelyre kerülnek fel, melyeket a korábbi lekérdezések menüben talál. A lekérdezéseket 5 napig tárolja a rendszer. A lekérdezés eredményének letöltéséhez a linket e-mailben küldjük meg. Az aktuális nap gázminőségi adatai csak a következő napon 12:15 órától kérdezhetők le. Egy gáznapra történő lekérdezését az adatsor alján lévő adatok letöltése linkre kattintva töltheti le táblázatos formátumban.

Az aktuális hónap végleges gázminőségi adatai a következő hónap 10-én 12:15 órától kérdezhetők le Informatikai Platformunkon.